Idag har jag haft Linda och Mattias med barn på besök. De går i tankarna att sälja bilen och istället cykla. Så de här fått provcykla på lastcykeln.

De berättade att de bor i ett villaområde i stan och har ganska nära till jobb, affär, skola och förskola. Att bilen inte riktigt användes (mer än av bekvämlighet) och att det går att låna eller hyra när det behövs. De har gått i tankarna ett tag att skaffa en lådcykel.

Det hela verkade lite nervöst då det här med lastcyklar var nytt för dem. Men de tycker det känns viktigt att förändra sitt liv och beteende för miljöns skull. Att de får lite ekonomiskt stöd genom elcykelpremien verkar ha gjort beslutet lättare och nervositeten att köpa en dyr cykel mindre.

Killarna, de var väldigt imponerade efter några varv i lådan. Det tyckte det blev bra med fart tack vare elmotorn.
Det kändes faktiskt riktigt kul att möta sådana modiga människor som bestämt sig för att komma ur sitt bilberoende! Riktiga revolutionärer på nåt sätt!
Jag tror Örebro behöver fler modiga människor som dem! Men då måste vi politiker också underlätta deras vardag som cyklister. Göra det enklare och tryggare att ta sig fram!

#kryssaencyklist #cyklandepappa #örebro2030 #cykelstad #framtidsmaskin

Shares 0